ClixSence

Wednesday, October 29, 2014

MH370.... mencari biji sawi dipadang rumput.

Tragedi MH370 masih lagi misteri, kita percaya ia akan terus jadi misteri dan tanda tanya walaupun ia akhirnya akan dijumpai juga... dalam pada itu kita lihatlah betapa sukarnya mencari suatu benda yang besar pada pandangan mata kasar manusia yang berada di daratan yang serba mudah, tapi bayangkan betapa kecil dan sulitnya mencari dilautan yang bagaikan mencari biji sawi di padang bola sebuah stadium yang rumputnya panjang... renungkan dan bayangkan bila alam menunjukkan kekuasaanya..


Kedalaman lokasi pencarian pun hampir mustahil untuk kita dongak, sedangkan setiap bangunan yang paling rendah pun kita menggigil bila pandang ke bawah.. bayangkan berapa lama dan sayupnya masa yang diambil oleh pesawat yang terhempas di permukaan untuk sampai ke dasar lautan hindi.


Ombaknya sahaja mengingatkan tingginya menjulang, hanya mereka yang biasa dilautan sahaja yang tahu bagaimana seorang perenang yang hebat pun akan tewas digulung ombak. Hayati dan bayangkan sekiranya anda salah seorang yang berada di dalam pesawat MH370, atau setidaknya anda salah seorang krew yang mencari..... adakah ia suatu kerja yang mudah ?


                                      

No comments:

Post a Comment